SON DAKİKA

Diyet & BeslenmeEğitimGüzellik & MakyajKültür & SanatMagazinManşetModaMüzikSağlıkTeknoloji

HER DAKİKA ÖNEMLİ: DEĞİŞİM ZAMANI

HUBLOT VE SORAI DEĞİŞİM İÇİN BİR ARADA 
Hublot, eski uluslararası kriket oyuncusu ve Hublot elçisi Kevin Pietersen tarafından gergedanları korumak için kurulan SORAI (Save Our Rhinos Africa and India) ile ortaklığını sürdürüyor.

Kolektif etkinin gezegenimizi gelecek nesiller için korumada rol oynadığını düşünen Hublot, değişim çanlarını çalıyor. Hala yok olma tehlikesi yaşayan gergedanlar, ekosistemimizi ve çevremizi korumada kritik öneme sahip 5 temel türün kalıcılığını etkiliyor. Hublot, SORAI’nın misyonunu desteklemek amacıyla sadece 30 tane üretilmiş, ikonik “tonneau” şeklindeki el yapımı tourbillon saati Spirit of Big Bang SORAI’ı lanse ediyor. Bu dördüncü Hublot x SORAI saatinin satışından elde edilen gelirin bir kısmı da gergedanları koruma mücadelesinin devamı gereğince tıpkı daha önceki gibi organizasyona bağışlanacak.

SORAI ve ortaklarının bitmez tükenmez faaliyetlerinin gergedanların risk altında olduğuna dair farkındalığı önemli ölçüde artırmasına ve türün korunmasına ciddi seviyede katkıda bulunmasına rağmen kriz devam ediyor. WWF’e göre; 20. yüzyılın başında Afrika ve Asya’da yarım milyon gergedan dolaşırken, bugün bu sayı, gergedan ve diğer yabani hayat türleri için varoluşsal bir tehdit oluşturan kaçak avcılık ve yaşam alanı kaybı sebebiyle 27.000’e düşmüş.

Ancak değişim odağında birleşildiğinde iyi haberler alınabiliyor. SORAI tarafından desteklenen koruma programları, 20. yüzyılın başında Hint gergedanlarının 200’ü bulan popülasyonunun bugün yaklaşık 4.000’e yükselmesini ve siyah gergedanların sayısının son 20 yılda iki katına çıkmasını sağladı. Hublot, bu çalışmaları sürdürmeleri ve olumlu değişimlere önayak olmaları için çevresel kuruluşları güçlendirerek SORAI’ı destekliyor.

GERGEDAN KRİZİNİ HEP BERABER ELE ALIYORUZ

 Sosyal açıdan bilinçli bir girişim niteliği taşıy SORAI; Güney Afrika doğumlu, doğal yaşama tutku duyarak büyümüş, eski İngiltere kriket kaptanı ve çevreci Kevin Pietersen tarafından 2018 yılında kuruldu. Misyonu ise Afrika ve Hindistan’ın temel türlerinin dünyada daima hayatta kalmasına ve gelişmesine yol açmak maksadıyla tamamlayıcı toplulukları, işletmeleri ve katılımcıları bir araya getirmek. Gergedanlar, keratin (saç ve tırnaklarımızın da temelini oluşturan protein) içerikli olmasına rağmen hala bazı ülkelerde hala tıbbi veya ruhsal değer taşıdığına inanılan boynuzları için avlanıyor. SORAI de yoksulluk ve uluslararası suç ağının körüklediği kaçak avlanmaya karşı öncü olarak faaliyet gösteren eğitim ve uygulama programlarını destekliyor. Bahsi geçen problemler hızla giderilemese de SORAI, Hublot gibi işletmelerin katkısıyla onları uzun vadede çözmeyi hedefliyor.

HER DAKİKA ÖNEMLİ: DEĞİŞİM ZAMANI

 Hublot Spirit of Big Bang SORAI, SORAI’ı desteklemek üzere yaratılmış dördüncü saat ve ilk Spirit of Big Bang modeli. 42 mm kasası, Hublot tarafından SORAI için gergedan derisinin ayırt edici rengini yakalamak amacıyla tasarlanıp ilk kez Big Bang Unico SORAI 2023’te görülen, mikro kumlanmış ve cilalanmış “sıcak gri” seramikten yapıldı. Gri kumaş kayışı bulunan saat, siyah kauçuk üzerine çarpıcı gri ve bej kamuflaj desenli ikinci bir kayışla sunuluyor. HUB6020 üretim kalibresi; beş günlük güç rezervine sahip, el yapımı, iskelet görünümüne büründürülmüş bir tourbillon. Bu da sadece 30 adet üretilmiş saate, iki safir kristal arasında durarak saat 3 konumundaki zaman göstergesi ile saat 8 ile 9 arasındaki güç rezervi göstergesini hassas bir şekilde dengeleyen asimetrik bir ekran kazandırıyor.

Küresel erişim ağını ve yeni saatini, gergedan ve çevre sorunları etrafında kritik konuşmaları başlatmak ve yeni çevreci nesle ilham vermek için kullanmayı hedefleyen Hublot, değişim amaçlı bir araya gelmenin etkisinden yararlanarak, beraber daha iyi bir geleceğe giden yolu çizebileceğimize inanıyor.

Okunma Sayısı: 264

İlgili Haberler